סיורי יקבים


יקב ענתות

איפה: בענתות (עלמון),‬ דקתיים משכונת פסגת זאב בירושלים. על היקב: הראשון שקם באזור. הכרם ניטע ב-1998 בגובה 600 מטר מעל פני הים. מה שותים: קברנה סוביניון ומרלו, וכן נוטרה -ערבוב של קברנה סוביניון ומרלו שהתיישן במשך כשנה. פרטים נוספים: טל' 517454־052 (ארנון ארז) 052-8600324 (אהרון הלפגוט).



יקב טניה

איפה: בעפרה. במקום נמצאו שרידים של גתות עתיקות בנות ‭3,000‬ שנה. על היקב: את הענבים בוצרים כאן ידנית כדי למנוע את הלחץ עליהם ואת זליגת התירוש והתסיסה המוקדמת. מה שותים: בין יינות היקב בולט המרלו מסדרת אנוש - סדרת העילית של המקום. פרטים נוספים: 4354034־054 (יורם כהן).



יקב מעלה לבונה

איפה: במעלה לבונה. על היקב: בחצר בית משפחת לוריא. את היין מייצרים כל בני המשפחה - משלב הבציר ועד לביקבוק. בחצר נחצבה מערה שם מתיישנים היינות בחביות. מה שותים: כיום מייצרים במקום בין ‭1,000‬ ל־‭3,000‬ בקבוקים בשנה של קברנה סוביניון, מרלו ויין קינוח. פרטים נוספים: 9941963־‭6422268 ,02‬־‭.050‬



יקב שילה

איפה: למרגלות היישוב שילה. על היקב: את היין מייצרים כאן מענבי הכרמים של אזור בנימין בעיקר. מה שותים: אדומים יבשים ויינות קינוח. פרטים נוספים: 6422268־‭.050‬



יקב גבעות

איפה: בגבעת הראל שעל מצוקי נחל שילה, 800 מטר מעל פני הים. הגתות העתיקות הפזורות באגן נחל שילה ושרידים אחרים שנמצאו באזור מעידים על כך שגם הישראלים הקדומים הכינו פה יין. על היקב: בתהליך ייצור היינות מקפידים להמעיט בשימוש במכשירים עכשוויים. מה שותים: בין היינות במקום - הרודיון קברנה סוביניון והרודיון אדום. פרטים נוספים ותיאום ביקורים: 8753515־050 (שיבי), 050-5212394, 09-7621292 (אמנון).



יקב פסגות
איפה: ביישוב פסגות שבמרומי הרי בנימין, כ-900 מטר מעל פני הים. צופה על אגן ואדי קלט, בקעת יריחו, ים המלח והרי אדום. על היקב: במהלך עבודות עפר ליד הכרם נתגלה פתח שהוביל אל מערה מרשימה מתקופת בית שני, שאומצה כמרתף חביות. בסמוך לה נתגלתה מערה נוספת שבה נחשפו בית בד וגת מאותה תקופה. הקירור ביקב התת-קרקעי טבעי. מה שותים: פסגות קברנה סוביניון ופראט, יין מחוזק בסגנון פורט. פרטים נוספים: 9978222־‭6813993 ,02‬־‭5666452 ,054‬־‭.052‬



יקבי הררי קדם

איפה: בשיפולי היישוב יצהר שבלב השומרון. על היקב: ניזון מכרם מטופח בטיפול אורגני ‭35 -‬ דונם של ענבי איכות מהזנים קברנה סוביניון, מרלו ומלבק. מה שותים: שהם, יינות זניים צעירים ועוצמתיים, ופורה, שילוב של קברנה ומרלו. פרטים נוספים: 050-9972605 (אריאל).